Acum asculti:

Alandala cu Aiurel și Aiurica

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • dimensiunea fontului

Decizie: Un singur tur de scrutin

De Publicat Mai 04, 2016

Curtea Constituțională a României a respins, astăzi, sesizarea depusa de jurnalistul Liviu Avram cu privire la prevederile legii electorale, prin urmare alegerile locale din iunie vor avea loc intr-un singur tur, anunță ziare.com. Decizia Curtii a fost luata in unanimitate, a anuntat presedintele Augustin Zegrean, care a precizat ca "nu vom schimba alegerile de azi pe maine".

In privinta numarului de semnaturi necesare pentru depunerea unei candidaturi, CCR a decis ca respectiva contestatie este "neintemeiata". "Dintotdeauna Curtea a spus ca e rolul parlamentului sa stabileasca legea - semnaturi sau nu. Si Comisia de la Venetia spune ca nu e nicio problema. Pe art. 101 s-a respins ca neadmisibil, pentru ca nu are legatura cu cauza", a mai precizat acesta, referindu-se la alegerile in doua tururi. Urmeaza ca CCR sa publice decizia oficiala si in perioada urmatoare motivarea ei.

În sedinta publica a CCR, jurnalistul Liviu Avram si-a prezentat pe larg argumentele, informeaza News.ro. El a fost intrerupt in momentul in care a facut referire la sistemele de vot din SUA si Marea Britanie, presedintele Augustin Zegrean precizand ca CCR nu are competenta asupra constitutionalitatii legislatiei electorale din alte state.

Alegerile locale din acest an vor avea loc pe data de 5 iunie.

Citit 15688 ori

Despre noi

Facebook

Contacteaza-ne

Bd. George Coşbuc, nr. 2 COSBUC Business Center etaj 10
Galati, GL 800378
RO
0236.460.382
Mobile: 0236.460.382
Fax: 0236.460.382
www.liderfm.ro

Gluma zilei

  • Un parlamentar român propune includerea in Codul Penal a conceptului de "regret efectiv", prin care persoanele care au comis evaziune fiscală sau spălare de bani ar putea scapa de răspundere penală.
    Nu, nu despre Liviu Dragnea este vorba. Vă reamintesc că acel concept se intitulează "regret efectiv", nu regret etern".